Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2020 / v44 (26 oktober - 1 november)

Textilåtervinning i Ortviken

Textilföretaget Renewcell tillverkar nya kläder av återvunnen textil. Tekniken påminner om tillverkningen av pappersmassa. Renewcell vill samarbeta med SCA i Sundsvall. De tänker också bygga en ny fabrik i Ortviken. De vill gärna anställa de operatörer som SCA nu säger upp. Textilföretaget hoppas kunna börja tillverka textilfibermassa 2022. En väldigt liten del av kläder som […]

Bokbussen till Nordingrå

De som bor i Nordingrå använder inte biblioteket som förut. Lokalen är heller inte så tillgänglig. Bildningsnämnden beslutar sig därför att stänga biblioteket i Nordingrå. Kommunens bokbuss kommer att köra dit istället. (Källa: Nordsverige; www.Kramfors.se)  

Boken kommer

Biblioteken i länet erbjuder Boken kommer eller Bibblans bokkasse för personer som inte kan ta sig till biblioteken själva. Härnösands, Sundsvalls och Örnsköldsviks bibliotek levererar böcker hem. Kramfors och Sollefteå gör i ordning bokkassar som går att hämta vid dörren. Ring ditt bibliotek för information om vad de kan erbjuda.

Stängd nattetid

Kurredoren är stängd nattetid. Det är på grund av nedsmutsning och förstörelse som sker därinne på nätterna. (Källa: www.kramfors.se)

Kroppskameror

Alla svenska poliser i yttre tjänst ska ha en kroppskamera. Det är en liten kamera som ska sitta på uniformen. Polisen kan då filma och spela in ljud vid ingripanden med bara ett knapptryck. (Källa: P4 Västernorrland)