Y-bladet's arkiv

Arkiv / 2022 / v40 (3 oktober - 9 oktober)

Skickar digitala fakturor

Region Västernorrland skickar digitala fakturor till dig som har en digital brevlåda. Du får en påminnelse via fysiskt brev utan avgift, om du glömmer.   Om du inte vill ha digitala brev från Region Västernorrland, ändrar du det i din digitala brevlådas inställningar. Läs mer om digital post på www.digg.se. (Källa: www.rvn.se) (Syntolkning: Tecknad bild […]

Får lika mycket pengar

Välfärdsnämnden i Kramfors har bestämt att alla inom daglig verksamhet ska få samma habiliteringsersättning. Tidigare var det skillnad för den som gick under Lagen om särskilda behov, LSS och för den som gick under Socialtjänstlagen SOL. (Källa: P4 Västernorrland) (syntolkning: Svenska sedlar i olika valörer)  

Nya landskapsrätter

Kockar i Sverige har tävlat om nya landskapsrätter. I Medelpad vann Kenneth Sillman, Lörudden med abborre och potatiskaka. I Ångermanland vann Jimmy Lindström, Mjälloms tunnbröd & deli med älg och rotselleripuré. Båda har använt lokala råvaror med lingon och kantareller som tillbehör. (Källa: svt.se) (Syntolkning: Korgar med trattkantareller och höstkantareller)

Elevbostäder i Sollefteå

Nu finns tio nyrenoverade elevbostäder i Linden på Hågestavägen i Sollefteå. De har pentry, kyl och eget badrum.   – Äntligen, det här är något vi eftersträvat länge, säger Maria Wennberg. Hon är ordförande i utskottet för unga-och lärande. Hon tror också att den nya gymnasieskolan i Sollefteå kommer att bli ännu mer populär nu. […]

Brist på tandläkare

Folktandvården har svårt att få tandläkare till länet. Elina Backlund Arab, hälso- och sjukvårdsnämnden säger att det saknas 120 tandläkare i norra Sverige. Det finns endast en tandläkare inom Folktandvården i hela Kramfors kommun. Folktandvården i Sollefteå sköter den akuta tandvården. (Källa: Tidningen Ångermanland) (På bilden: Tandläkare undersöker tänder på patient.)